Ukoliko se aktivno bavite skijanjem i redovno odlazite na planinu, pretpostavljamo da ste dobro upoznati sa značajem i funkcionalnošću aktivnog veša. Svaki iskusniji skijaš će vas uputiti na kupovinu ovog dijela ski opreme, jer je danas gotovo neizostavan. Zašto?

Pre svega zbog svoje funkcionalnosti i visokih performansi koje posjeduje. Vjerovali ili ne, ovaj dio opreme će vam znatno olakašati način funkcionisanja tokom skijanja. Tajna se krije u vrsti materijala od kog se pravi aktivni veš. Ova tkanina posjeduje brojne kvalitete koji će doprinijeti vašoj funkcionalnosti na stazi. Jedna od osnovnih karateristika aktivnog veša je anatomska prilagodljivost obliku tijela. Materijal je izuzetno lagan, tako da ga gotovo nećete ni osjetiti na svojoj koži.

Druga vrlo važna karateristika materijala je izuzetno visoka toplotna izolacija. Zahvaljujući aktivnom vešu, bićete u mogućnosti da održavate svoju tjelesnu temperaturu. Toplota je jedan od ključnih faktora kada je u pitanju izdržljivost na ski stazi. Vaša oprema mora posjedovati karateristike koje će vam obezbijediti toplotu tijela.

Potom, aktivni veš odlikuje tehnologija upravljanja vlagom, što je vjerovatno i njegova najvažnija karateristika. O kojoj god vrsti vlage da se radi (najčešće o tjelesnim isparenjima), materijal od kog je sačinjen aktivni veš će je vrlo brzo i efikasno absorbovati. Smatra se da je ova karateristika ono što aktivni veš čini toliko korisnim. Mi smo tokom kretanja izloženi fizičkom naporu na koji tijelo reaguje znojenjem. Umjesto što je zadržava, aktivni veš propušta tjelesna isparenja i na taj način daje mogućnost našoj koži da diše.

Pored toga materijal posjeduje antibakterijsko dejstvo. Može se istaći da je aktivni veš najkorisniji tokom perioda zime i zimskih aktivnosti. Pored toga, zgodan je za brojne sportske aktivnosti poput trčanja, borilaških veština, vežbanja u teretani, vožnje bicikla, planinarenja. Predstavlja prvi zaštitni sloj koji pruža toplotnu izolaciju i absorbuje sva tjelesna isparenja. I povrh svega ovoga, aktivni veš se izuzetno lako održava. Ne zahtjeva neku posebnu pažnju ili način pranja. Vrlo brzo se suši što ukazuje na izuzetno visoku efikasnost u održavanju ovog dijela sportke opreme.

Ukoliko tragate za ovim vrlo funkcionalnim i praktičnim dijelom opreme, bilo da ste povremeni rekreativac ili profesionalni sportista, obratite pažnju na asortiman Beosporta. U okviru naše ponude naići ćete na proizvode brenda NGN. Sve karateristike i tehnološke odlike koje bi kvalitetan aktivni veš trebalo da posjeduje, sadržane su u NGN aktivnom vešu. Posjetite neku od naših prodavnica i lično se uvjerite u kvalitet za koji smo se potrudili da vam dočaramo ovom pričom.