Boot Fitting je proces u kojem se pancerice, odnosno ski cipele prilagođavaju obliku i osobenostima vašeg stopala i potkolenice. Ski cipele, u slučaju da imate neku izraženu karateristiku stopala, mogu biti izrazito neudoban deo ski opreme ako se ne tretiraju na pravi način. Svačije stopalo i oblik nogu od lista ka stopalu je različita. Iako ste kupili sasvim nove ski cipele, to nije garant da će one savršeno prijanjati uz vašu nogu. Izuzetno je važno da vam ovaj deo opreme bude udoban i u potpunosti prilagođen.

Jedan od glavnih preduslova za dobro skijanje i uživanje u vožnji je odgovarajuća pancerica idealno prilagođena anatomiji vašeg stopala i natkolenice. Svaka neprijatnost može bitno uticati na kvalitet vašeg skijanja. Ukoliko vas unutrašnjost pancerice u nekom delu iritira, steže, pritiska, to može dovesti do stvaranja žuljeva i rana koje će bitno ograničiti vaše sposobnosti na stazi. Ukoliko se suočavate sa pomenutim problemom, u tom slučaju Boot Fitting je preko potreban vama i vašim cipelama.

 

 

Boot Fitting proces počinje pregledom vaših stopala. U tom prvom trenutku tehničar utvrđuje karakteristike koje mogu biti u negativnom odnosu sa formom pancerice. Ukoliko ste nekad imali povredu stopala, važno je da to i napomenete. Tehničar odnosno stručnjak će na osnovu svih datih informacija zaključiti da li vaše stopalo unutar pancerice pronira, supinira ili stoji neutralno. Nakon toga, preporučiće vam adekvatan par čarapa koji bi trebalo da koristite. Potom, na red dolazi odabir uložaka. Tada dobijate preporuku u vidu vrste uloška koji može pomoći i doprineti udobnosti vašeg stopala. Ukoliko i dalje postoje određene smetnje stopalu unutar pancerice, u tom slučaju će se izvršiti finalna prilagođavanja. Dodatno modifikovanje školjke uz pomoć najnovije tehnologije zagrevanja i pod budnim okom stručnih lica zaposlenih u Beosportu, dovodi do toga da školjka cipele ima mogućnost da se u potpunosti oblikuje prema anatomiji vašeg stopala i potkolenice. Time se postiže pun komfor i vaša ski cipela je u potpunosti prilagođena vašim potrebama.

 

 

Zahvaljujući ovom procesu bićete oslobođeni briga u toku kretanja po stazi. Pancerice su od suštinske važnosti za vašu bezbednost tokom vožnje. Morate strogo obratiti pažnju na to koju veličinu ski pancerica uzimate. Kako biste zaobišli eventualne greške u koracima savetujemo vas da ovu kupovinu ne obavljate napamet. Najsigurnije je obratiti se za stručnu pomoć i to obaviti u saradnji sa tehničarima koji će vam pomoći da napravite dobar izbor.

Memory Fit tehnologija implementirana na ski cipelama brenda Atomic i Custom Shell i Custom Fit tehnologije brenda Salomon omogućavaju potpuno prilagođavanje pancerica i uz stručnu uslugu koju vam pružamo, predstavljaju za vas dobitnu kombinaciju. Otpočnite tekuću ski sezonu na pravi način i uživajte u svojim personalizovanim ski cipelama!